Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Кардиология с европейско лице

  26.09.2023

  Клиниката по кардиология на Военномедицинска академия (ВМА) разполага с модерно оборудване и висококвалифициран медицински персонал, осигуряващ качествено лечение и грижи на европейско ниво. Звеното е с над 60-годишна история, а от няколко седмици е и в нов модерен дом, даващ уют и за служителите, и за пациентите.

  Ремонтът, който продължи няколко месеца, осигурява перфектни условия, които изцяло отговарят на лидерските позиции, които ВМА заема в националното здравеопазване, коментира полк. проф. Ивайло Даскалов, началник на Клиниката по кардиология.

  Нашият екип е на разположение денонощно, както за т.нар. контингент на ВМА, така и за всички граждани, имащи нужда от нашата помощ, пояснява още специалистът.

  В клиниката се осъществява неинвазивна и инвазивна диагностика и лечение на всички сърдечни заболявания, каквито са остра и изострена хронична сърдечна недостатъчност, всички форми на исхемична болест на сърцето включително остър миокарден инфаркт, нестабилна и стабилна стенокардия, артериална хипертония усложнена с прояви на сърдечна недостатъчност, хипертонични кризи, ритъмни и проводни нарушения на сърцето, клапни заболявания, възпалителни заболявания на перикарда и миокарда, инфецкиозен ендокардит, кардиомиопатии, белодробен тромбоемболизьм.

  Нашите специалисти извършват диагностични и лечебни интервенционални процедури на сърцето (коронарографии, периферни ангиографии и поставяне на стентове), както и имплантация на пейсмейкъри, допълва още проф. Ивайло Даскалов.