Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Два випуска военни лекари на стаж във ВМА

  24.07.2023

  Курсанти, завършили трети и четвърти курс по направление „Военен лекар”, ще преминат едномесечен стаж в топ клиниките на Военномедицинска академия (ВМА). Те се обучават по тристранния проект между ВМА, Военноморско училище и МУ-Варна.

  Освен лекционните курсове, младежите ще трупат опит, работейки рамо до рамо с едни от най-изявените имена в медицината, не само в България, но и в международен аспект.

  Целта е да се запознаете с начина на работа във ВМА, с обема на дейностите, който макар и по-ограничен през летните месеци, все пак ще ви въведе в атмосферата, ще се запознаете с колегите. Важно е да създадете контакти, а за нас и за лекарите в клиниките е полезно да изградим впечатления от вас и вашата работа. Това е важно за вашето бъдеще, заяви при срещата си с курсантите началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

  Всичко е във вашите ръце, стига да положите достатъчно усилия, категоричен бе той.

  Стажът е най-добрата среда за придобиване на опит и развитие, преход на студента по медицина към лекар. Работа в екип, организация и решаване на отделни казуси, придобиване на практически клиничен опит са само част от уменията, които студентите усвояват по време на престоя си в различните отделения.

  Във всяка професия, особено в нашата, опитът е от особено значение. Наскоро чух една мисъл, която ми направи впечатление „Теорията е мъртва без практика, но практиката е сляпа без теория”. Имате много лекции – опитвайте се всяко нещо след това в клиниката да го отработите. Много разчитаме на вас, бъдете отговорни хора, коментира от своя страна и полк. доц. Димо Димов, заместник-началник на ВМА.