Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  БПЛР-Банкя разширява физиотерапията с нова апаратура

  21.07.2023

  Отлично подготвените специалисти с богат опит и добрите условия за лечение и рехабилитация са предимствата, които открояват военната Болница за продължително лечение и рехабилитация (БПЛР) в Банкя пред останалите подобни структури.

  Тя е наследник на създадения преди 110 години първи военен санаториум в България.

  Юбилеят бе отбелязан с награждаване на служители на лечебното заведение от името на министъра на отбраната и от началника на Вонномедицинска академия (ВМА).

  БПЛР-Банкя се развива в унисон с философията и заветът на създателите на ВМА за непрестанен стремеж към усъвършенстване.

  Радваме се, че успяхме и тази година да развием своята дейност. Обновихме значителна част от необходимата апаратура за провеждане на назначаваните процедури, в съответствие с медицинския стандарт за физикална и рехабилитационна медицина: магнитна кушетка, комбинирани апарати за електро, ултразвуково и магнитолечение, уреди и апарати за лечебна гимнастика и други, посочи в приветствието си по повод празника д-р Георги Давидов, управител на БПЛР-Банкя.

  Този санаториум трябва да бъде жив, преминал е през толкова изпитания. Искрено възхищение към всички служители, които през годините са допринесли за тази история. С особено вълнение в последната година разписах няколко благодарствени грамоти за наши колеги – по над 40 години служба само тук. Какво значи това? Означава, че вие сте едно голямо семейство, което се държи един за друг и не се предава, продължавайте да бъдете единни, заяви в своето приветствие началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

  „За мен е изключителна чест, че район „Банкя” може да си партнира с Вас и Вашите колеги, които така отговорно обучават учениците от общинското 78. СУ „Христо Смирненски”, започнали практиката си  по специалността в лечебното заведение, чиято 110-та годишнина честваме. Спокоен съм, че младостта на Банкя е в ръцете на добри професионалисти, които ще дадат самочувствие на младите хора, че могат да бъдат част от една професионална общност, на която се крепи славата на Банкя като национален и международен курорт.”, се посочва в поздравителния адрес, изпратен от кмета на Банкя  Рангел Марков.

  На събитието присъстваха представители на всички военни болници в страната, генералният директор на БЧК проф. д-р Красимир Гигов, главният архитект на Банкя Милена Будинова и други гости.