ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Доверието между лекар и пациент лекува

  18.04.2023

  Доверието е двупосочен процес. Трудно се печели и лесно се губи.

  Днес, 18 април, отбелязваме Европейския ден на пациента. Ден, който има за цел да акцентира върху ключовото място на пациентите в здравните политики, върху спазване на техните права и повишаване  осведомеността и лична ангажираност към собственото им здраве.

  Ден, в който ние акцентираме върху доверието между лекар и пациент – доверие, което лекува.

  Пациентите разчитат на медиците за помощ, често става дума за спешни и животоспасяващи решения. От своя страна медиците, за да им я осигурят по най-адекватния начин, се нуждаят от искреността на пациентите. Необходимият мост между тях е именно доверието. Въпреки развитието на технологиите и внедряването на иновации в медицината, няма робот, който да замени топлината и спокойствието, което твоят лекар ти дава, когато ти хване ръката и те попита „Как си?”. Контактът с пациента е основата.

  В днешния ден ние благодарим на нашите пациенти за доверието към медиците от ВМА, което се затвърди и през последните няколко години, изпълнени с различни предизвикателства. Години на сериозни изпитания, които обаче дадоха възможност на ВМА да затвърди лидерските си позиции и да остане предпочитано лечебно заведение. За много от пациентите експертизата на ВМА се явява „последна инстанция” и те не крият признателността си към своите спасители.

  Избрахме да публикуваме част от тези думи на благодарност днес, като израз на доверието между лекари пациенти:

  „Благодарим за високия професионализъм, за съпричастността и отношението към всички пациенти. Похвала и благодарност...”

  „Благодаря на целия екип на Клиниката по гръдна хирургия – на лекари, сестри и санитари. Благодаря на всички за сигурността, която създавате, за надеждата, която вдъхвате, за професионализма, за чистотата, за усмивките... Благодаря и на семейството си, че избрахме именно тази болница. Бях спокоен 8 дни и спокоен си тръгвам, че  има кой да ми помогне в тази ситуация. Бъдете здрави. Заредете и други с това, което носите в себе си! ”

  С уважение и благодарност: Любен Петров

  Благодарим Ви за вярата! Благодарим Ви за доверието! Заедно сме силни!