ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  ВМА и „Алианц България” заедно в битката за живот

  29.03.2023

  Над 50 служители на „Алианц България Холдинг” дариха кръв в помощ на пациенти на Военномедицинска академия (ВМА).

  Подкрепата на нашите приятели от „Алианц България” освен, че е безценна, се превърна и в традиция. Изключително сме щастливи, че можем да разчитаме на тях в битката за човешкия живот, коментира проф. Румен Попов, началник на Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.

  Насърчаване на безвъзмездното кръводаряване е една от мисиите ни. През последните години нашата общност от кръводарители нараства все повече и достига до над 6000 души на годишна база. Благодарим на всички герои от „Алианц България” и на г-н Йоанис Коцианос, председател на Изпълнителния комитет на дружеството, който е сред редовните дарители. Вярваме, че вашият пример ще увлече повече хора в каузата „Живот”, коментираха специалистите от Кръвния център на ВМА.

  Ежедневно десетки пациенти на ВМА се нуждат от кръвопреливане – пациенти с остри кръвозагуби, причинени от травми, за лечение на тежки изгаряния, при планови и спешни хирургични и акушерски интервенции, за лечение на злокачествени заболявания, както и за подържане живота на пациенти, пострадали при пътно-транспортни произшествия и при чернодробни траснплантации.

  Всеки, който желае да се включи в инициативата „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”, може да го направи в Кръвния център на ВМА ежедневно, от 8.00 до 16.00 часа.

  Благодарим на всички, които помагат за спасяването на човешки животи!