Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Заедно и по-силни в мисията „ЖИВОТ”

  22.03.2023

  Благодарим от сърце на нашите нови приятели от „Ню Спринг Венчърс" ЕООД, които вече са и наши съмишленици в битката за живот, дарявайки кръв безвъзмездно в помощ на пациенти на Военномедицинска академия (ВМА).

  За нас този жест е безценен, радваме се, че се превърна в традиция. Благодарим на всички герои с големи сърца. Вярваме, че вашият пример ще увлече още мого хора да се включат в нашата кауза, коментираха специалистите от Кръвния център на ВМА.

  Ежедневно десетки пациенти на ВМА се нуждат от кръвопреливане – пациенти с остри кръвозагуби, причинени от травми, за лечение на тежки изгаряния, при планови и спешни хирургични и акушерски интервенции, за лечение на злокачествени заболявания, както и за подържане живота на пациенти, пострадали при пътно-транспортни произшествия и при чернодробни траснплантации.

  Насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е една от мисиите на лечебното заведение. В тази връзка, периодично се организират кампании в цялата страна и хиляди българи годишно застават зад инициативата „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”.

  Извън тях, всеки желаещ може да дари надежда на болен в беда, може да го направи в Кръвния център на ВМА, всеки ден от 8.00 до 16.00 часа.

  БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ, КОИТО ПОМАГАТ ЗА СПАСЯВАНЕТО НА ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ!