Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Екипи на ВМА посрещат националния празник на пост зад граница

  03.03.2023

  Екипи на Военномедицинска академия (ВМА) посрещнаха националния празник на България – 3-ти март, на мисия зад граница – в Мали и в Босна и Херцеговина.

  Българските военни медици участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си. Това е изключителен атестат за високия рейтинг не само на ВМА, но и на Българската армия при участието в международни мисии.

  Днешният празник ни напомня за историческия ни дълг и отговорността пред наследниците ни. Благодаря за високия професионализъм, морални качества и достойнство,  с които допринасяте за издигане авторитета на България като надежден съюзник за успеха на Мисията в Мали, се посочва в поздравителния адрес на командира на Съвместното командване на силите до екипа на ВМА в малийската столица Бамако.

  Национален командир на българския контингент там е старши лейтенант д-р Георги Семовски. За него това е втора мисия в африканската страна. По стечение на обстоятелствата, на миналия 3-ти март д-р Семовски отново беше на същото място.

  Той благодари за гласуваното му доверие: За нас е чест да представляваме България и в частност ВМА.

  В Мали те ежедневно защитават достойно името на родната военна медицина – грижейки се за здравето на участниците в Мисията и поддържайки своята готовност чрез различни учения, като реакция по овладяване на ситуации с масовото поразяване – огън, или пък печелейки сърцата на местното население, като участват в различни благотворителни инициативи. Последно медиците от ВМА се включиха в благотворителен турнир с местния баскетболен отбор на глухите и немите.

  Освен в горещите точки на света, нашите военни лекари са в постоянна готовност да помагат на населението и в мирно време – при природни бедствия, производствени аварии, терористични актове и други.

  *Кадрите са предоставени от екипа в Бамако, Мали