Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Награди и аплодисменти за медиците от ВМА-Пловдив

  28.02.2023

  Най-старата военна болница в България – МБАЛ-Пловдив отпразнува 134 години от създаването си. Преминала през различни изпитания – участвала в три войни, местена и преструктурирана, закривана, опожарявана, надстроявана, преименувана, днес, въпреки предизвикателствата, тя успява да задържи водещите си позиции в региона.

  Успяваме заради реда и традициите. И посрещаме този ден с гордост и удовлетворение от добре свършената работа и проявената висока отговорност пред изпитанията на съвремието. Посрещаме го с надежда за още по-големи успехи, развитие на лечебната дейност и модернизиране на болницата от гледна точка на нашите ангажименти не само към военнослужещите, които попадат в нашата „зона на действие“, но и към цивилните ни пациенти от Пловдив и областта, коментира полк. Д-р Ангел Гозманов, началник на МБАЛ-Пловдив.

  Той благодари на своите колеги за екипната работа и стоицизма през последните пандемични години: Благодарение на много усилия, труд и отлични грижи за пациента, ние сме си спечелили добро име в града и отстояваме девиза на болницата: здраве, ред и традиции.

  За да продължим устойчивото развитие, освен готовност днес, трябва да демонстрираме и готовност утре. Защото съвременните кризи не познават граници. А ние като част от ВМА сме призвани винаги да сме подготвени за предизвикателствата, заяви от своя страна и началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

  Той също благодари на медиците, които през годините – със своята сърцата, денонощна работа, защитават авторитета на ВМА като модерна и отговаряща на всички европейски стандарти институция, готова да реагира и да се справи с всяка ситуация: ВМА винаги е била надежда за хората. И друг път съм казвал, че нашата експертиза се явява като последна инстанция за много пациенти, пренасочени от други болници.  ВМА обаче не би била тази надежда без Вас, колеги! Вие, които всеки ден и нощ „ковете“ доверието на обществото към ВМА. 

  Честит празник, колеги! Благодаря Ви за куража да следвате примера на нашите предци. Има за какво да се гордеете. Бъдете здрави и задружни, заяви още началникът на ВМА.

  По случай 134-ата годишнина служители на МБАЛ-Пловдив бяха наградени за дългогодишна служба и висок професионализъм със заповеди на министъра на отбраната, началника на отбраната и началника на ВМА.