Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Мисия, посветена на здравето на нацията и дълга към Родината

  21.02.2023

  Една професия, която обединява минало, настояще и бъдеще. Една битка за човешкото здраве и живот. Една мисия, посветена на Родината. Професията на военните медици е съвкупност от всичко това. Здраво стъпили на традициите и заветите на нашите предци и с поглед напред в бъдещето чертаем нови пътища пред военната ни медицина.

  ВМА е уникална структура, с уникални възможности за развитие. Да си лекар под пагон изисква високи амбиции и самодисциплина, подчерта полк. доц. Иван Попиванов, заместник-началник на ВМА по учебно-научната дейност.

  През 2017 г. стартира съвместен проект между ВМА, Военноморско училище и МУ-Варна за обучение на военни лекари. Защото сме отговорни за това какво ще оставим след себе си. А ние искаме да оставим най-доброто. Вложихме много сили, воля и упоритост. Днес вече имаме 120 курсанта, които се убедиха в мощта на ВМА и възможностите за реализация, които предлага. Това заяви и генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS пред ученици от столични училища, които се включиха във втория ден на отворени врати за кариерно развитие във ВМА.

  Бъдещето е свят на мечти и надежди. Ние също имахме мечта – да обучаваме собствени медицински офицери. И я сбъднахме. И продължаваме да я развиваме. Защото не се спряхме пред изпитанията, които се изправяха по пътя ни, защото видяхме в тях възможност да докажем за пореден път лидерските си позиции и защо ВМА винаги е на първа линия, коментира от своя страна и доцент Вирсавия Васева, началник на Служба „Учебна и научно-изследователска дейност” на ВМА.

  Ако и ти виждаш своето място сред най-големите имена в родната медицина, а защо не и отвъд пределите на България, стани част от голямото семейство на ВМА. Стани военен лекар.