ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Модерното сестринство като мисия на ВМА

  10.02.2023

  Дефицитът на медицински кадри се усеща в световен мащаб. Професията на медицинската сестра изисква много усилия на волята, отговорност и отдаденост за цял живот.

  За преодоляването на този дисбаланс е необходимо отговорно отношение и инвестиции в дългосрочен план.  Затова и ние във ВМА инвестираме в развитието на нашите кадри в унисон с модерното сестринство и синхронизирано с най-високите стандарти; в условията на труд и възнагражденията.

  Стажовете на студентите по „Здравни грижи” са съобразени изцяло с най-добрите практики и последните тенденции в развитието на медицинската наука.

  ВМА вече е акредитирана да извършва и практическо следдипломно обучение за медицински сестри и акушерки по специалности „Анестезиология и интензивни грижи“ и „Операционна и превързочна техника“. 

  С всички тези възможности можете да се запознаете лично, ако посетите Дните на отворени врати за кариерно развитие във ВМА:

  • 21 февруари 2023 г. (вторник): За студенти по специалност „Здравни грижи“ – една група от 10:00 часа;
  • 22 февруари 2023 г. (сряда): За дипломирани специалисти по „Здравни грижи” – една група от 10:00 часа.

  Нашите специалисти ще отговорят на всички въпроси, свързани с професионалното и кариерно развитие във ВМА, както и ще ви покажат на практика работния процес в нашите клиники.

  Всеки, който желае, може да се включи и да бъде част от нашите Дни на отворени врати за кариерно развитие във ВМА след предварително записване на тел.: 02/ 92 26 203 или на e-mail: a.videnova@vma.bg. Крайният срок за подаване на заявление е 17 февруари 2023 г. (петък). Всички записали се ще очакваме в съответния ден и час на централен вход на ВМА.