Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Екипът е всичко: Награди за медиците ни от Мали

  31.01.2023

  Екипът на Военномедицинска академия (ВМА), който се завърна след 4-месечна мисия в Мали, бе награден за успешно изпълнените задачи.

  Българските военнослужещи, участващи в Мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на Мали, изпълняват поставените им задачи, като проявяват висок професионализъм, отговорност и издръжливост.

  Лейтенант д-р Диляра Маринова и нейният екип бяха отличени от името на министъра на отбраната и на командира на Съвместното командване на силите.

  Поздравления за успешно изпълнената мисия – изключително важна и то в една тежка ситуация. Поздравявам целия екип за отдадеността в работата. Благодаря ви за службата, заяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

  Беше трудно, особено в началото, тъй като и четиримата бяхме за първи път в Мали. Мотивацията обаче беше голяма и се надявам, че сме оправдали очакванията към нас. Няма как да не сме горди от уважението, което се усеща там към Българската армия и българската медицина. Това уважение е към всеки екип на ВМА до момента, коментира лейтенант д-р Диляра Маринова.

  Командирът е командир, когато може да увлече своите подчинени за успешното изпълнение на дадена задача. От него не се очаква да прави всичко сам. Нашата работа е екипна и един човек е нищо без своя екип. Екипът е всичко, коментира още началникът на ВМА.