Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Военните ни медици зад граница печелят доверие с висок професионализъм и боен дух

  22.12.2022

  Българските военни медици, които са на мисия зад граница, изпълняват задачите си с висок боен дух стана ясно на традиционната видеоконферентна връзка на министъра на отбраната и началника на отбраната с националните командири на българските военни контингенти, участващи в операции и мисии извън пределите на Родината.

  С участието си в мисии българските военнослужещи трупат опит в изпълнение на тежки и отговорни задачи в сложна среда. Те допринасят за изпълнението на съюзническите ни ангажименти по един достоен начин, което издига престижа на Българската армия сред всички наши съюзници.

  Лейтенант д-р Диляра Маринова, национален командир на контингента в Мали, увери, че българският военномедицински екип, изпълнява поставените му задачи на високо професионално ниво.

  Българските лекари под пагон участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си.

  Освен в горещите точки на света, нашите военни лекари са в постоянна готовност да помагат на населението и в мирно време – при природни бедствия, производствени аварии, терористични актове и други.

  Снимки: Вяра Йовева, фотограф на Министерство на отбраната