Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  За нас е чест да защитаваме името на ВМА пред света!

  30.11.2022

  Те не работят като медици за славата и статистиката. Те са медици под пагон и за тях думите дълг, чест и отговорност не са празни от съдържание.

  Те са на разположение 24 часа, целогодишно. За да могат, когато Българската армия или военномедицинска служба имат нужда, да се отзоват незабавно.

  За да бъдеш успешен военен лекар, трябва да съчетаваш качествата на добър специалист и чувство за отговорност. Трябва да си готов за неизвестното, както и да бъдеш предизвикан по различни начини, не само като медик.

  Това е призвание, а не работа за всеки...

  Българските военни медици участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си.

  И в момента ВМА има екипи зад граница, а публикуваните снимки са изпратени от нашите представители в Мали.

  Да защитаваш името на ВМА и на Българската армия пред света е тежка отговорност. Която обаче ние сме готови да носим. Защото сме се клели пред националния трибагреник. Защото носим заветите на нашите предци, благодарение на които ВМА съществува, благодарение на които ни има и нас! Честит празник на всички, които през тези 131 години са били свързани по някакъв начин с тази институция. Всеки един от тях е допринесъл за това днес ВМА да бъде лидер и всички да се равняват по нея, казва националният командир на контингента ни в Мали лейтенант д-р Диляра Маринова.