Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Проф. Никола Владов – част от „Хората, които променят България“

  03.12.2022

  Проф. Никола Владов, ръководител на Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология на Военномедицинска академия (ВМА), е част от втората книга „Хората, които променят България“ с автор Даниел Пенев.

  Творбата, събрала историите на десетки българи от различни сфери, бе представена тази вечер, а идеята на младия творец е да покаже вдъхновяващите примери – хората, които с действията си биха могли да мотивират повече наши сънародници да се посветят на занимания, които им носят удовлетворение и същевременно допринасят за подобряване на средата тук.

  Проф. Никола Владов оглавява една от международнопризнатите школи на ВМА, а неговите ученици са сред най-добрите хирурзи в страната.

  Той получи поредното си отличие в навечерието на 131-вата годишнина от създаването на ВМА, която беше отбелязана на 1 декември.

  Проф. Никола Владов е припознат от своите колеги като един от доайените в българската хирургия. Безспорен е неговият принос в развитие на Трансплантационната програма в Република България и в частност във ВМА.

  Благодарение на въведените от него иновации екипите на ВМА затвърждават международния си престиж и заемат водещо място в Източна Европа по лапароскопска чернодробна хирургия. Ръководената от нрго клиника е част от единствения по рода си в региона и базиран във ВМА Международен референтен център, в рамките на който се провеждат обучения не само на български, но и на чуждестранни хирурзи.

  Проф. Никола Владов е носител на множество отличия, свързани с високите му професионални достижения като част от екипа на ВМА.