Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  ВТОРИ ЖИВОТ

  11.10.2022

  Те са благословени с професията си. Всъщност за тях не е професия, а призвание. Отговорността обаче е огромна.

  Даряването на органи е щедра стъпка, която може да спаси много животи!

  На 12 октомври ВМА ще отбележи Европейския ден на донорството и трансплантациите.

  По традиция, на този ден екипите на ВМА изказваме своята признателност и благодарност към близките на донорите, които въпреки трудния за тях момент, са разрешили експлантацията на органите. И отправяме послания, които да укрепят доверието сред широката общественост в този процес, в резултат на който се спасяват много животи. Всички ние трябва да бъдем посланици на здравето и живота, казва още проф. Никола Владов.

  В навечерието на Европейския ден на донорството изложба ВТОРИ ЖИВОТ, разположена в централно фоайе на ВМА ни пренася в операционните зали на Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия, ръководена от проф. Никола Владов, и „споделя” едни от най-драматичните моменти по време на десетките трансплантации, извършени в лечебното заведение.

  85 трансплантации на черен дроб са направени на тежкоболни пациенти във ВМА от 2007 година досега, когато стартира трансплантационната програма в лечебното заведение.