Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Школата по хирургия на ВМА с поредно международно признание

  05.10.2022

  Военномедицинска академия (ВМА) за пореден път демонстрира своя стремеж към създаване, изграждане и поддържане на високи, отговарящи на световните, стандарти в подготовката на своите кадри и в грижата за своите пациенти.

  Доказателство за това е участието на медицински специалисти от Академията в престижни международни форуми.

  Школата по хирургия на ВМА получи поредно международно признание на Световния конгрес на Международната асоциация на хирурзи, гастроентеролози и онколози (IASGO), който се проведе в края на месец септември в Истанбул, Турция.

  Активно участие в престижния форум взеха професор Никола Владов, началник на Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология, д-р Цветан Тричков и д-р Радослав Костадинов – също част от неговия екип, и доцент Ивелин Такоров, началник на Първа клиника по коремна хирургия.

  Изнесените от тях доклади, засягащи съдовите резекции при лечение на карцинома на панкреаса, както и лапароскопската чернодробна и панкреатична хирургия, бяха приети позитивно и с голям интерес от световните експерти в областта.

  Постиженията на школата по хирургия на ВМА отдавна са известни и извън пределите на България.  През 2018 г. в Академията бе изграден единствен по рода си в региона Международен референтен център за Югоизточна Европа, в който лекари имат възможността да усвоят всички иновативни техники, преминавайки курсове във водещите хирургични клиники на ВМА.