Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Ротация в Мали: Нов екип на ВМА поема мисията

  01.10.2022

  Военномедицинска академия (ВМА) изпрати пореден екип на мисия в Мали. В следващите 4 месеца специалистите ще се грижат за личния състав на щаба на операцията, който е базиран в столицата Бамако.

  Национален командир на българския контингент е лейтенант д-р Диляра Маринова.

  Поредна ротация на медицинския екип за Мали, но всеки път с вълнение и гордост заставам пред вас – ентусиазирани млади хора, решили да оставят ежедневния си комфорт, за да изпълнят своя медицински и воински дълг зад граница. От името на ръководството на ВМА ви пожелавам да сте здрави и да затвърдите отличното представяне на медицинския ни екип в задграничната мисия в Мали. Върнете се със самочувствието на медици-военнослужещи, изпълнили с достойнство своите задължения. Заедно с вашите близки ние ви очакваме след 4 месеца отново тук, на родна земя, сред колеги и приятели,заяви при изпращането на екипа полк. доц. Димо Димов, заместник-началник на ВМА по войсковото медицинско осигуряване.             

  Българските военни лекари участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си.