Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  „Ние можем”: Военни лекари стъпка по стъпка към успеха!

  15.09.2022

  „Ние ще ви дадем възможности, но вие трябва да сте подготвени за предизвикателствата. Всичко е във вашите ръце!”

  Курсантите от първия в историята на България випуск по специалността „Военен лекар” на финалната права от своето обучение – последната година от което преминава във ВМА, успешно положиха държавен изпит по „Организация и тактика на медицинската служба“.

  В присъствието на началника на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS и началника на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ -флотилен адмирал проф. Боян Медникаров, курсантите решаваха медико-тактическа задача на тема: „Разработване на концепция за медицинско осигуряване на многонационална операция“.

  Те се представиха отлично при планирането на медицинското осигуряване на съвместна многонационална операция и демонстрираха високи познания и умения в материята.

  Началниците на ВМА и ВВМУ изразиха задоволство от тяхната работа и им пожелаха успешна реализация като медицински офицери от Въоръжените сили на Република България.