ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  ВМА и Народният театър „Иван Вазов” подписаха Меморандум за сътрудничество и партньорство

  04.11.2016

  4 ноември 2016г.

  Военномедицинска академия и Народният театър „Иван Вазов” подписаха Меморандум за сътрудничество и партньорство
   
  Документът бе парафиран от началника на ВМА генерал-майор член-кореспондент професор Николай Петров, д.м.н. и от директора на театъра Мариус Донкин. 
   
  Това е едно знаково събитие.

  За първи път ще бъдете свидетели на подписване на меморандум за сътрудничество между институции от нивото на Народния театър „Иван Вазов” и Военномедицинска академия. С това действие ние искаме да покажем, че може да има много добронамереност и успех в сътрудничеството между една културна и една лечебна и научна институция, коментира началникът на ВМА професор Николай Петров.
   
  Той изтъкна, че животът е показал, че съединението прави силата: Понякога на пръв поглед различни направления в обществения живот, когато прегърнат една обща идея - се получават едни прекрасни резултати.
   
  Инициативата за сътрудничеството е била от директора на театъра Мариус Донкин. 
  Ние прегърнахме идеята и оттук нататък ние  ще се грижим за физическото здраве на най-добрите актьори в България, както и на обслужващия персонал в театъра, а те ще се грижат за нашето духовно здраве, защото и ние също сме пациенти, подчерта още генерал-майор професор Николай Петров.
   
  За мен това е много вълнуващо събитие, заради примера, който даваме. От малък съм останал с впечатлението, че това е най-добрата болница.

  Грижейки се за своите колеги, бях длъжен да направя този жест.

  Щастлив съм, защото най-добрите отиват при най-добрите,

  коментира от своя страна и директорът на театъра Мариус Донкин.
   
  По думите му, това е един особен знак към обществото за това, че един национален културен институт е в контакт с национална болница.
   
  Началникът на ВМА изрази надежда и други институции да последват този пример: Всяко добро нещо би трябвало да бъде заразно. В този ред на мисли, идеята е прекрасна и беше приета от всички. 
   
  Той пожела на работещите в театъра да са здрави и по-рядко да опират до медицинските специалисти, но подчерта, че днешното споразумение е една гаранция и сигурност, че ВМА застава зад този колектив: Тя се изразява в това, че когато човек има оплаквания, знае къде да отиде и където ще бъде приет по коректния и културен начин, че ще му се даде необходимото качество и не на последно място –ВМА е структура, която има изграден завършен Спешен център – с дежурни лекари в кабинетите - 24 часа, с диспечер на телефон, с екипи с линейки и Бърза помощ, които могат да реагират във всяка точка на страната. Т.е. това е една тотална застраховка здравна за колегите от театъра. И това е повече сигурност и спокойствие, отколкото, дай Боже, да не бъде реална работа. Но ако се наложи, и това ще го бъде, подчерта още началникът на ВМА.
   
  Ние ще лекуваме душите им, идвайки при нас, на театър – преференциално, а ние по законите на НЗОК, ще имаме възможността да се лекуваме и в поликлиниката, и в болницата. При черезвичайни случаи ще ни обслужи Бързата помощ на ВМА и това ни дава някакво спокойствие и гаранции, коментира Мариус Донкин. 

  Снимка: БГНЕС