ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  20 младежи ще могат да се обучават безплатно за военни лекари

  13.06.2022

  От днес, 13.06.2022 г., започва приемът на документи за явяване на редовна изпитна сесия и за кандидатстване по специалността „Военен лекар”, която се осъществява по тристранния проект между Военномедицинска академия, Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов"-Варна и Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров".

  Крайният срок за записване е 27.06.2022 г., а повече информация относно изискваните документи, начините за регистрация и изпитите може да бъде намерена на интернет страниците на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов"-Варна и Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров".

  Обучението по специалността „Военен лекар” стартира през 2017 г., като ежегодно се приемат по 20 курсанта, на които е осигурено: безплатно обучение в двата университета; гарантирана реализация след завършване с договор за работа като военен лекар – 10 години; настаняване, хранене, военно и медицинско облекло, учебници и учебни пособия, стипендии, участия в научни форуми – таксите, за които се поемат изцяло от ВМА.

  В края на шестгодишното обучение получават две дипломи: магистър по „Медицина” и бакалавър по специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво”. Всеки един от завършилите специалността ще има възможност за специализация във ВМА, както и за повишаване на квалификацията не само в България, но и във всички страни-членки на НАТО.