ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  „Заедно сме в борбата срещу акнето” – дерматолози от ВМА преглеждаха безплатно

  12.10.2016

  12 октомври 2016г.

  Военномедицинска академия се включи в националната образователна кампания „Заедно сме в борбата срещу акнето”. 
   
  Специалисти от Клиниката по дерматология извършиха безплатни профилактични прегледи, а целта им е заедно с партньорите от BIODERMA да се насърчи и популяризира културата на посещение при дерматолог, като важна стъпка в борбата срещу проблема.
   
  Консултациите бяха направени от началника на Клиниката по дерматология д-р Весел Кантарджиев и колегите му - д-р Айлин Шеф, д-р Валерия Матеева, д-р Стефана Грудева, д-р Златимира Дервенска.
   
  За 4 часа през дерматологичните кабинети в поликлиниката на ВМА преминаха 87 души.  Поради засиления интерес, кампанията ще бъде повторена и през месец ноември, като датите ще бъдат оповестени допълнително. Освен това, всеки може да се консултира в амбулаторния кабинет на Клиниката по дерматология от понеделник до петък, от 11.00 до 14.00 часа. Прегледите ще се извършват с направление от личния лекар, а повече информация може да бъде получена на телефони 02/ 92 25 002 и 02/ 92 25 455.
   
  Специалистите отчетоха, че най-често проблемите с акнето се появяват при подрастващите пациенти – от 15 до 25-годишна възраст. Другият пик е във възрастовата група 30-35 години. Статистиката беше потвърдена и проведените днес прегледи.
   
  85% от населението страда от акне в определен етап от живота си, коментираха дерматолозите. 
   
  Те съветват пациентите при проблем да потърсят колкото се може по-скоро помощта на дерматолог, защото  акнето е социално значим проблем, който освен кожни проявления, може да има и психологични последствия и да повлияе сериозно на начина, по който младите хора възприемат себе си и общуват с околните.