Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Нов екип на ВМА замина на мисия в Мали

  15.02.2022

  Военномедицинска академия (ВМА) изпрати пореден екип на мисия в Мали. В следващите 4 месеца специалистите ще се грижат за личния състав на щаба на операцията, който е базиран в столицата Бамако.

  Не се съмнявам в професионалния Ви опит. Покрай кризата в световен мащаб, проверихме нашата натренираност и готовност като военни медици изобщо. Знаете, че когато участваме със самостоятелен контингент, както е тази мисия в Мали, Вие издигате българското знаме, а това от своя страна носи своите задължения и чест да се представите достойно, заяви при изпращането на екипа полк. доц. Димо Димов, заместник-началник на ВМА по войсковото медицинско осигуряване.              

  Той пожела на медиците да се върнат живи и здрави, с чувство на изпълнен дълг и удовлетворение от поредното изпитание в техния живот.

  Българските военни лекари участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си.