Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  ВМА и американски военнослужещи обменят опит в авиационната медицина

  10.02.2022

  Актуални въпроси в областта на авиационната медицина обсъдиха

  представители на Военномедицинска академия (ВМА) и делегация на Европейското военно командване на САЩ.

  Целта на събитието бе обмяна на знания и подобряване на подготовката на авиолекарите. Представени бяха  програми за обучение, както и се дискутираха основни аспекти в оценяването на медицинската годност на летателния състав.

  В работните срещи взеха участие представители на Европейското военно командване на САЩ, специалисти от Департамент „Военномедицинска подготовка и осигуряване” и катедра „Авиационна и морска медицина” на ВМА, както и медицински специалисти от ВВС.

  Говорихме за ролята на човешкия фактор в авиацията, медицинската сертификация на пилотите и авиомедицинската евакуация, коментира професор Любомир Алексиев, ръководител на катедра „Авиационна и морска медицина”.

  По време на срещите американската делегация посети и открития в края на м.г. Военномедицински симулационен тренировъчен център.