ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  БПЛР-Хисаря към ВМА отбелязва 89 години от създаването си!

  01.02.2022

  На 1 февруари се навършват 89 години от създаването на Болница за продължително лечение и рехабилитация-Хисаря, част от структурата на ВМА.

  Тя е наследник на здравно заведение с традиции в лечението, рехабилитацията и профилактиката на контингента на Министерство на отбраната. Военният санаториум е предпочитано лечебно място и кът за отдих за много цивилни граждани.

  Истински „град на здравето”, Хисаря е изключително привлекателен за туристи от страната и чужбина. А БПЛР-„Калероя” е „перлата” на балнеоложкия курорт.

  Освен лечение, рехабилитация и профилактика, болницата предлага на своите пациенти и възможности за релаксация и спорт във времето извън процедурите. На тяхно разположение са плувен комплекс, тенис корт, тенис маса, игрища за волейбол и баскетбол, кафе-бар на открито и закрито.

  Военният санаториум в Хисаря се включи активно и в овладяването на COVID-пандемията, разкривайки ваксинационен център.

  Въпреки усложнената обстановка, ръководството на ВМА продължи да работи по поставените цели, свързани с развитието на стратегически направления. Една от тях са инвестициите в по-високи способности на болниците и санаториумите. В тази връзка, в момента се извършва основно реновиране на Пети блок на санаториума в Хисаря.

  Ръководството на ВМА благодари на целия екип на болницата, начело с д-р Александър Александров, за мобилизацията и за професионализма, проявен и през тази трудна година, изпълнена с много предизвикателства.

  Бъдете здрави!

  Снимка: Информационен център на МО