ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Оспорвана битка за медали: Хирурзи отново печелят „Тенис турнир ВМА”

  03.10.2016

  3 октомври 2016г.
   
  Медицински специалисти от ВМА се изправиха един срещу друг в рамките на есенното издание на вътреболничния турнир по тенис.
   
  Превърналото се вече в традиционно състезание се проведе под патронажа на началника на болницата генерал-майор член-кореспондент професор Николай Петров,д.м.н..
   
  И въпреки че хубавото време си отива, доброто настроение и емоциите на кортовете изобилстваха. 
   
  Съперници, но не съвсем...
   
  Макар и оспорвана, битката беше белязана и от колективния дух, който медиците пренесоха от операционната на кортовете.
   
  След като преди месеци грабна I-ва награда на сингъл, коремният хирург д-р Петков Димов сега се окичи със злато и на двойки. Заедно с колегата си д-р Свилен Петков показаха, че екип не само в Клиниката по коремна хирургия във ВМА, но и на корта и така заслужено се поздравиха с първото място.
   
  След тях се наредиха фармацевтът Димитър Бъчваров и д-р Иван Попадийн, а бронзовите отличия бяха за д-р Петър Трендафилов и доц. Стоян Ханджиев.
   
  В надпреварата участваха още две двойки – началникът на Клиника „Гръдна хирургия” проф. Деян Йорданов и д-р Васил Йорданов, както и д-р Стамен Чупетловски и единствената дама в турнира Ралица Вълчанова, акушер в Клиниката по „Гинекология”.
   
  Организаторите не скриха задоволството си, че успешно реализират идеята си турнирът да стане традиционен и се заканиха да продължат да търсят „нови попадения” не само сред мъжете, но и сред жените, работещи във Военномедицинска академия.