ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Сплотеният екип чудеса прави!

  31.12.2021

  Броени часове остават до началото на Новата година.

  Искам искрено да благодаря на всички Вас, колеги, които със своята работа, взаимно доверие и сплотеност, затвърдиха ВМА като еталон в здравеопазването.

  Историята на Академията е изпълнена с различни превратности, но тя винаги е давала своя принос за издигане авторитета на медицината в България. Опитът, силата на духа и единството на нашите предци в трудни времена са уникален пример за нас. Пример, който и занапред ще ни зарежда с дисциплина и кураж да бъдем подготвени за съвременните предизвикателства. И да гледаме смело напред в бъдещето.

  Добрият лекар на Боговете е равен - е казал Бащата на медицината Хипократ. Аз бих добавил и че добрият екип е способен на чудеса. В отминаващата нелека година, ВМА направи огромна крачка към модерния облик на високотехнологична болница, към който се стремим. Направи го благодарение на усърдието и солидарността на всички Вас, колеги. Горд съм, че се съхранихме като екип и вярвам, че и занапред ще бъдем пример за отговорност и човечност.

  Пример за огромно човешко сърце и посвещение на каузата „Живот“. Благодаря Ви за проявената смелост в тази жестока битка. Показахте воля, решителност и твърдост на характера, въпреки яростта на вируса, страха, чувството на отчаяние и безсилие на моменти дори, безсънните нощи и неудобните графици…

  Върнахте усмивката и възможността да мечтаят на хиляди наши сънародници, за които Вие бяхте лицето на надеждата, подкрепата, вярата и спасението в моментите, когато са най-обезсърчени.

  Колеги, благодаря Ви за професионализма и всеотдайността! Пожелавам – на Вас и Вашите семейства, много здрава, щастлива и успешна нова година!

   

  Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS

  Началник на ВМА