Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Свещеници благословиха медици и пациенти във ВМА

  20.12.2021

  В днешния празничен Игнажден духовници от Софийската митрополия благословиха медици и пациенти на Военномедицинска академия (ВМА), за да им вдъхнат кураж в вече близо двегодишната битка с пандемията от COVID-19.

  Инициативата се осъществява с благословението на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и Митрополит Софийски

  Свещенослужителите посетиха COVID-отделенията на ВМА, където помазаха с осветен елей и поръсиха със светена вода болните, лекарите и целия медицински персонал.

  Медиците от ВМА благодариха на свещенослужителите и на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български за поредната инициатива и за подкрепата и съпричастността, която демонстрит към тях в битката с коварното заболяване.

  Всички клиники получиха и по една картина, направена от Ангелина Петрова: Не съм художник, но напоследък така се изразявам. Не познавам лекарите от ВМА, но те всеки ден също лекуват непознати хора... това е един жест, който правя към тях в знак на признателност за ежедневния труд, който полагат.