Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Пълна промяна и модернизация за една от школите във ВМА

  21.12.2021

  Клиниката по гастроентерология – една от водещите школи във Военномедицинска академия (ВМА), вече приема своите пациенти в изцяло реновирана и уютна обстановка.

  За нас е важно пациентите да са доволни и излекувани, казва проф. Крум Кацаров, ръководител на клиниката, в която се извършва диагностично-лечебна, научно-преподавателска и изследователска дейност в съответствие с най-високите стандарти в съвременната гастроентерологична и хепатологична практика.

  Професорът не пропуска да похвали своя сърцат екип от мотивирани лекари и медицински специалисти, които могат да се справят с всяка една задача.

  Клиниката по гастроентерология е една от най-добрите не само в България, но и на европейско ниво. Голямото признание са редица Международни ендоскопски училища, проведени под егидата на Европейската асоциация по гастроинтестинална ендоскопия с участието на европейския ендоскопски елит, но и огромният поток от пациенти от цялата страна, значителна част от които са насочени от медици от други болници, което говори и за признанието на гилдията.

  В Клиниката по гастроентерология се извършват диагностични и терапевтични процедури на хепатобилиарната система и панкреаса; на горен и долен гастроинтестинлен тракт. Повече от четвърт век в клиниката се прилага ендоскопска ретроградна холангиопанкреатография – методика, утвърдена в световен мащаб като  златен стандарт при лечение на холедохолитиазата (мигрирали конкременти в главния чернодробен канал при пациенти с жлъчно-каменна болест и новообразувани конкременти в чернодробния канал при пациенти с отстранен жлъчен мехур).

  Апаратурата от най-висок клас, с която разполага, и възможността да се учат от едни от доайените в областта, я прави прави предпочитана база за обучение и специализация на младите лекари.

  Модернизацията е в унисон с цялостната концепция на ръководството на ВМА за превръщането й във високотехнологична болница, предлагаща най-съвременни методи за диагностика и лечение.