ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Президентът Румен Радев: ВМА е един от основните стълбове на родната медицина

  01.12.2021

  Уважаеми генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски,

  Изключително ми е приятно да Ви поздравя по случай отбелязването на 130 години от създаването на военномедицинска академия.

  Основната мисия на ВМА е високопатриотична – грижа за съхраняване и възстановяване на здравето на военнослужещите. Чест прави на поколенията военни медици, че благодарение на тяхната всеотдайност и  професионализъм, Военномедицинска академия винаги е била на нивото на изискванията и поставените задачи са решавани успешно. Това посочва президентът Румен Радев в поздравителен адрес до ръководството и служителите на Военномедицинска академия по случай отбелязването на 130 години от нейното създаване.

  Използвам празничния повод да изразя своето уважение към Вас, както и към ръководството, и всички военни и цивилни служители на ВМА за вашите високо чувство на отговорност, посветеност на медицинската професия и стремеж за непрекъснато усъвършенстване.

  Благодарение на традициите във ВМА и Вашите усилия, днес ВМА е съвременен научно-образователен и диагностично-лечебен комплекс,  един от основните стълбове на родната медицина, в който се прилагат най-високите световни стандарти в медицинското образование и практика.
   
  В поздравителния си адрес президентът Румен Радев изразява признателността си към ръководството и всички военни и цивилни служители на ВМА за техните високо чувство на отговорност, посветеност на медицинската професия и стремеж за непрекъснато усъвършенстване.

  Уверен съм, че ще продължите и занапред да влагате душа и сърце във Вашата високоблагородна професия в служба на човека, посочва още държавният глава.