Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  „Пълна промяна” за още една клиника на ВМА

  05.11.2021

  В перфектни условия и уютна обстановка вече работят специалистите от Клиниката по обща и клинична патология на Военномедицинска академия (ВМА), ръководена от д-р Албена Факирова.

  Няколко месеца продължи „пълната промяна” на новата и модерна клиника, която беше реновирана „из основи”. Десетилетия наред клиниката се помещава в т.нар. първа сграда на ВМА, където е била разположена Софийската обща гарнизонна болница.

  Днес, това е едно от най-натоварените звена от структурата на ВМА поради естеството на работа. Основната задача  на клиниката е проучване на морфологичните промени в тъканите, органите и системите, анализът на които позволява да се разкрие етиологията и патогенезата на заболяванията.

  Изключително сме доволни от новата среда, в която работим. Носи ни известен комфорт на фона на тежката диагностична дейност, с която сме ангажирани, коментираха специалистите.

  Поетапното обновление на клиниките във ВМА започна още през 2018-а. Осъвременяването и технологичното обновление на базата ще продължи и занапред – не само в централната болница в София, но и в периферните военни болници в цялата страна.