ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Наш уникален учебник учи студенти по рехабилитационна медицина на няколко континента

  19.07.2016

  Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина към Военномедицинска академия за пореден път доказа професионализма на специалистите, които работят в нея.
   
  Само няколко месеца след като от печат излезе „Основи на лазерната терапия” – книга, единствена по рода си в България и написана от  професор Георги Георгиев, д.м.н. и доктор Мимоза Георгиева – част от екипа на Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина, сега

  литературният пазар у нас се обогати с нов, уникален учебник – „Основи на физикалната и рехабилитационна медицина”.

  Първият англоезичен учебник, озаглавен “Essentials of Physical & Rehabilitation Medicine for Undergraduate Medical Students “ е под редакцията на проф. д-р Тройчо Троев, дмн и доц. д-р Янис Папатанасиу дм, като в него участват изтъкнати ФРМ специалисти от България, Европа, САЩ и Африка.  

  Съвременният медицински формат на настоящият учебник е било едно от предизвикателствата за издателите, като освен представянето на нова информация върху Физикалната и Рехабилитационна Медицина, издателите  се постараха да развият и концептуални въпроси свързани с компетенциите и бъдещето на ФРМ в Европейското медицинско пространство.                        

  Обемът и дизайна на изданието напълно отговаря на международните стандарти за книжната медицинска литература, като научната информацията съдържаща в него изцяло покрива нуждите не само за студенти медици, но и на специализанти и ФРМ специалисти.

  Крайната цел на издателите е била инспирирането на новото поколение студенти, лекари и специалисти за ролята, значението и бъдещето на Физикалната и Рехабилитационна Медицина в Медицината на 21-и век.    
                                                                                                                             
  Интересът към учебника е неочакван, като последният вече присъства в престижната библиотеката на Емори Университи в Атланта САЩ, Университета Тор Вергата в Рим Италия, а също така ще се разпространява и в Гърция, Малта, Румъния, Египет и Камерун.

  Издателите заключават, че „Успехът на един учебник не се измерва в брой продадени копия, а в брой специалисти, които ще се родят благодарение на него“.

  Учебникът ще бъде достъпен във всички Медицински Университети в страната от новата академична година. Издателите изразяват сърдечни благодарности към всички участници на настоящото издание.