Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Ротация в Мали: Награди за отличната мисия на военните ни медици

  29.10.2021

  Благодаря ви за успешно изпълнената мисия. Получените от партньорите ни отзиви са отлични, което ни изпълва с гордост. Винаги съм казвал, че зад граница вие представлявате не само себе си в лично качество, но също така Военномедицинска академия и Въоръжените сили на България.

  Това заяви началникът на ВМА генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS при посрещането на завърналия се снощи военномедицински екип, който изпълняваше мисия в Мали.

  Преди седмица военните медици предадоха символично щафетата на свои колеги, които в следващите 4 месеца ще подсигуряват Мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на Мали. Задачата им е да се грижат за здравето на личния състав на щаба на операцията, базиран в столицата Бамако.

  Генерал-майор Мутафчийски подчерта огромната отговорност на екипа и изтъкна, че в нито един момент не са допуснали съмнение в професионализма и отдадеността си в работата: Така се добива опит. Ако всичко е уредено, човек потъва в рутина, а трябва да можеш да се справиш с предизвикателствата. Това е част и от военната професия, и от лекарската. Затова трябва да сме тренирани за стандартните операции и да имаме бърза мисъл да решаваме нестандартните. Вие сте изпълнили всички тези условия, което няма как да не ни носи удовлетворение като ваши командири.

  Изключителни са отзивите, които получихме за вашата дейност в Мали. Достойно защитихте не само вашия авторитет като медицински специалисти, но и на Българската армия, заяви от своя страна командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов.

  Медицинският екип получи отличия от  министъра на отбраната за високите постижения в службата, изпълнение на служебните задължения в сложна обстановка и за проявения висок професионализъм, отговорност и издържливост.