Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Теория и практика за курсантите: Личният опит и здравето на сърцето

  24.07.2021

  Бъдещите военни лекари – част от клининичната практика в „Кардиология”-та на Военномедицинска академия (ВМА).

  Курсантите, които се обучават по тристранния проект на ВМА, Военноморско училище и МУ-Варна, са на задължителен едномесечен стаж след 4-и курс и участват във визитации, обсъждания на случаи, определяне на диагнози и терапии.

  А динамичната среда в Клиниката по кардиология предлага пъстра палитра от „случаи”, които дават възможност младите надежди на военната ни медицина да покажат на практика наученото на теория. Клиниката разполага с апаратура и оборудване за провеждане на неинвазивна и инвазивна диагностика и лечение на всички сърдечни заболявания на най-съвременно ниво. Вече втора седмица младите надежди на военната ни медицина активно участват в клиничната практика. Организацията на работа в клиниката пък дава възможност за мултидисциплинарно взаимодействие и бърза консултация с лекари от всички специалности, работещи в болницата.

  Виждам едни изключително мотивирани млади хора, които направо горят в работния процес, коментира проф. Ивайло Даскалов, началник на клиниката.

  Освен практическите занимания, бъдещите лекари под пагон преминават и през интензивен лекционен курс.