Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Ремонтираха и последната „стара” клиника във ВМА

  20.07.2021

  Създадена по европейски модел – Клиниката по очни болести на Военномедицинска академия (ВМА) вече посреща пациентите си в изцяло ремонтиран и модернизиран нов „дом”. След продължилия няколко месеца ремонт, специалистите вече могат да лекуват болните при перфектни условия и в уютна обстановка.

  Това е поредното звено от централната сграда на ВМА, което бе обновено из основи. И на практика – последната клиника, която не бе ремонтирана от създаването си преди десетилетия. Вече стартира и „освежаването” на други звена, които са обновявани преди около десетина години.

  ВМА е стратегическа болница – не само от военна гледна точка, но и за обслужването на цивилното население. А ремонтът и модернизацията са в унисон с цялостната концепция на ръководството на Академията за превръщането й във високотехнологична болница, предлагаща най-съвременни методи за диагностика и лечение. Медиците ни са сред водещите в страната и ние сме длъжни да им осигурим подобаващи условия за работа и развитие. От своя страна, пациентите ни заслужават първокласна грижа – затова и инвестициите в осъвременяването на базата продължават.

  Поетапното обновление на клиниките във ВМА започна още през 2018-а. За този период изцяло обновени бяха редица звена –  Клиника по медицинска онкология; Клиника по пневмология и фтизиатрия в частта й за интервенционална пулмология; Клиника по нервни болести; Клиника по функционална диагностика на нервната система; Клиника по обща и онкологична гинекология; Клиника по спешна токсикология; Клиника по неврохирургия; Клиника по нефрология; Клиника по ендоурология и екстракорпорална литотрипсия; Клиника по обща урология; Клиника по съдова хирургия; Клиника по гръдна хирургия; Катедрата по ортопедия, травматология, реконструктивна хирургия и физиотерапия; Клиника по очни болести; Втора клиника по коремна хирургия; Клиника по обща и клинична патология; Мултипрофилно спешно отделение.

  Преди седмици бе осветен и реновираният Операционен център, включващ 20 модулни операционни зали, както и общежитието към ВМА, което е част от един по-голям проект с насоченост към учебната програма, развивана от Академията.  

  Осъвременяването и технологичното обновление на базата ще продължи и занапред – не само в централната болница в София, но и в периферните военни болници в цялата страна.