ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  ВМА дава шанс за работа на обучени болногледачи

  16.05.2016

  Петима души, успешно завършили проекта „Шанс за работа 2016” и получили Удостоверение за придобита квалификация професия „Болногледач“, ще бъдат наети във Военномедицинска академия на субсидирана заетост.
   
  Новината съобщи главната сестра на болницата Теменуга Дякова, която връчи общо 43 Удостоверения, издадени от Център за професионално обучение на КНСБ град София.
   
  Проектът стартира в края на месец февруари 2016 година, като ВМА е партньор по него за втора поредна година. Освен тези 43-ма души, успешно завършили курса и още две групи от по 15 души в подразделенията на ВМА, съответно в градовете Пловдив и Плевен.
   
  В рамките на 300 учебни часа, с помощта на медицинските сестри, бенефициентите придобиха знания и умения, необходими на болногледача по отношение на специалните грижи за болния при различните заболявания.
   
  За мен е чест да поздравя втората група, завършваща проекта. Надявам се, че излизате от ВМА по-спокойни, по-търпеливи, по-отзивчиви. Няма да спра да повтарям, че милосърдието не е отшумяла дума, а е част от нашата професия, обърна се към присъстващите в Аулата на ВМА главната сестра на болницата Теменуга Дякова.
   
  От КНСБ изразиха своята огромна благодарност за партньорството към началника на ВМА генерал-майор член-кореспондент професор Николай Петров,д.м.н., както и към всички сестри, които отделиха от времето си и помогнаха за обучението и включването на тези трайно безработни лица в пазара на труда. Удостоверенията, които болногледачите получиха, са валидни в целия Европейски съюз.