ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Ген.-майор проф. Николай Петров към специалистите по здравни грижи: Вие сте гръбнака на всяка болница!

  11.05.2016

  Военномедицинска академия отбеляза Международния ден на сестринството – 12 май.
   
  Тържественото събрание в аулата на Академията уважиха началникът на ВМА генерал-майор член-кореспондент професор Николай Петров, д.м.н. и заместник-началникът на болницата по учебно-научната дейност полк. доц. д-р Румен Попов, д.м..
   
  Честит празник, радвам се, че имам възможност, макар и в аванс да Ви поздравя по случай Вашия празник.

  Винаги съм бил убеден на 100%, че Вие сте гръбнака на всяко лечебно заведение. Радвам се, че работя с Вас,

  обърна се към присъстващите в залата професионалисти по здравни грижи началникът на ВМА.
   
  Той отбеляза още, че именно тяхната работа е една от най-неоправданите. По думите му, въпреки че навсякъде се говори за недостиг на лекари, ако се тегли чертата, ще се види, че по-големият проблем са именно сестрите.
   
  Генерал-майор професор Николай Петров отбеляза и че в страната все повече се говори институти за подготовка на медицински сестри. Той подчерта, заедно с

  доц. Румен Попов и „Учебен отдел” усилено работят в тази насока и изрази надежда един ден и ВМА да може да обучава и дипломира медицински сестри,

  защото недостигът е голям.
   
  Трябва да си дадем сметка, че Вашият труд е неоценим, но в същото време недостатъчно заплатен. Нищо не бихме могли да представляваме, ако Ви няма. Надявам се нещата да се променят, да получите удовлетворение и да имате по-голямо чувство за завършеност от Вашата работа.

  Много Ви ценя като хора и изключително много разчитаме на Вас, заяви началникът на ВМА.
   
  Трима служители на ВМА бяха номинирани и наградени на регионално и национално ниво в конкурса на БАПЗГ за „Професионалист на годината 2015”. Наградите връчи заместник-началникът на ВМА по учебно-научната дейност полк. доц. д-р Румен Попов, д.м.:
   
  • 1.Невенка Радкова Бонинска, старши рентгенов лаборант в Клиника по конвенционална рентгенова терапия на ВМА, е класирана и наградена на национално ниво в конкурса „Професионалист на годината 2015” в категория „Ръководител по здравни грижи”;
  • 2.Надежда Дойчинов аДичкова – медицински лаборант в Катедра по обща и клинична патология на ВМА, е номинирана и наградена на национално ниво в конкурса „Професионалист на годината 2015” в категория „Медицински лаборант”;
  • 3.Лорета Добринова Колева – медицинска сестра в Клиника „Гръдна хирургия” ма ВМА, е номинирана и наградена на регионално ниво в конкурса „Професионалист на годината 2015”.
    
  Уважаеми колеги, всички Вие сте избрали тази отговорна и хуманна професия и сте се отдали на нея. Вие сте тези, които дарявате най-ценните грижи на хората. Желая Ви да сте здрави и занапред достойно да изпълнявате своя хуманен дълг, заяви в обръщението си Теменуга Дякова, главна сестра – ВМА.
   
  Международният ден на сестринството е нашият професионален, но и личен празник, защото сестринството остава символ на всеотдайна човешка грижа. Убедена съм, че всяка една от нас е открила и оценила значението и смисъла на нашата професия, че е намерила своите доводи и причини да остане вярна на човешкия си и професионален дълг. Нека си пожелаем да бъдем винаги здрави и още мъничко по-силни – всеки ден, допълни от своя страна Здравка Петрова, председател на УС на Дружеството на БАПЗГ към ВМА.