ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Военнослужещите – верни съмишленици на ВМА в битката за човешкия живот

  29.04.2021

  Благородство и искрена доброта е да дариш кръв и да помогнеш на болен човек. Верни съмишленици на екипите на ВМА в битката за човешкия живот вече години наред са българските военнослужещи.

  Над 300 униформени и цивилни служители от различни военни формирования дариха безвъзмездно кръв само през последния месец. Между 3 и 4 хиляди годишно са дарителите от военните структури.

  Кръводаряването във формированията не е кампанийно, а се превърна в една традиция, за което ние сме им изключително благодарни. Благодаря им и че не се стреснаха от усложнената обстановка покрай пандемията от COVID-19 и продължиха да ни помагат. Те са истински борци за живота, заедно с медицинските екипи, които ежедневно помагат на толкова много хора, коментира проф. Румен Попов, ръководител на Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.

  Благодарим на всички, които ни помагат в тази тежка битка!

  Всеки, който иска да подкрепи кампанията „Бъди един от нас! Дари кръв - спаси живот!“, може да го направи всеки ден от 8.00 до 16.00 часа в Кръвния център на ВМА. За повече информация можете да се свържете с екипите на центъра на тел.: 02/ 922 55 06.