Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Обмяна на опит извън COVID-19: Специалисти обсъждат иновации в ендоурологията

  23.04.2021

  Лекции и видео презентации, представени от 32 международни експерти в областта на уролитиазата, ендоурологията и минимално инвазивната хирургия, включва програмата на двудневния 11-и Симпозиум „Ендоурология и минимално инвазивна хирургия”.

  Тазгодишното издание се провежда във виртуална среда, поради пандемичната обстановка.

  Престижният форум, който се организира от ВМА с подкрепата на Българската асоциация по ендоурология и ЕКЛ, Секцията по уролитиаза на Европейската асоциация по урология (EULIS), Международния алианс по уролитиаза (IAU), Югоизточната група за изследване на уролитиазата (SEGUR), Урология в развиващите се страни (U-merge) и Експерти в уролитиазата (ESD), бе открит днес, 23 април, от проф. Илия Салтиров, ръководител на Катедра „Урология и нефрология” и председател на Организационния комитет.

  През годините във ВМА бе утвърдена истинска школа в урологията, а екипът на професор Салтиров е доказвал многократно своя непрестанен стремеж към усъвършенстване. Доказателство за международното им признание е и традиционното участие в симпозиума „Ендоурология и минимално инвазивна хирургия” на едни от най-признатите специалисти в областта.

  От научния комитет са подготвили вълнуваща научна програма с актуална информация в областта на ендоурологията и минимално инвазивната хирургия. Създаден е виртуален конгресен център с конгресна зала, постерна секция, виртуална медицинска изложба и възможност за контакт между регистрираните участници и обмяна на опит, както и участие в дискусиите по време на събитието.

  С цялата програма на форума можете да се запознаете ТУК.