Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Нов екип на ВМА поема мисията в Мали

  05.03.2021

  Военномедицинска академия (ВМА) изпрати нов екип на мисия в Мали. В следващите 4 месеца българските военни медици ще се грижат за личния състав на щаба на операцията, базиран в столицата Бамако.

  Помагайте си. Желаем ви успех и помнете, че най-важната ви мисия е да се върнете живи и здрави, заяви полковник доц. д-р Димо Димов, д.м., заместник-началник на ВМА по войсковото медицинско осигуряване.

  Българските военни лекари участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си. Това е изключителен атестат за високия рейтинг не само на ВМА, но и на Българската армия при участието в международни мисии.

  За първи път военномедицински екип се включва в Мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на африканската държава през 2013 г.