Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

    Поклон пред героите в бяло

    02.03.2021

    Над 550 са имената на медицинските чинове, изписани върху Докторския паметник в София, където се проведе традиционното поклонение в навечерието на 143-ата годишнина от Освобождението на България.

    Макар и в ограничен кръг заради противоепидемичните мерки, представители на различни институции и много граждани сведоха глава в памет на високохуманното дело на лекари, милосърдни сестри и санитари, загинали за Освобождението на България.

    Не бива да забравяме откъде произлизат нашите корени и сме длъжни да отдадем почит на медиците, загинали за Свободата на България. Не бива да забравяме и подвига на много наши колеги – лекари, сестри, санитари, шофьори на линейки, които през последната пандемична година загубиха живота си, борейки се до последно да спасят чуждия. Вечна им памет, коментира полк. доц. Владимир Василев – заместник-началник на ВМА, който присъства на церемонията, ораганизирана от Българския червен кръст.