Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

    ВМА получи нови респиратори за лечение на пациенти с COVID-19

    25.02.2021

    Военномедицинска академия (ВМА) получи 7 респиратора за лечение на пациенти с COVID-19. Апаратурата е предоставена по линия на проект, изпълняван от Министерство на здравеопазването.

    Става дума за мобилни апарати от най-висок клас, могат да бъдат използвани както в интензивните структури и в COVID-клиниките, така и в реанимобили при транспортиране на пациенти. Тези респиратори ще ни бъдат от изключително голяма полза, тъй като от една страна дават спокойствие за колегите при внезапно влошаване на даден пациент, а от друга – те са мобилни и могат да се използват и при транспортиране на пациенти до централната ни реанимация, например, поясни от своя страна полк. доц. Димо Димов, заместник-началник на ВМА.

    Апаратурата, връчена от заместник-министъра на здравеопазването Слави Пачалов, ще бъде  разпределена между отделните COVID-звена на ВМА, която продължава да бъде предпочитано лечебно заведение.