Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  #СпасявамеЖивоти

  18.02.2021

  Ваксините са мощен, безопасен и доказано ефективен инструмент за контрол на инфекциозните болести.

  Това заяви началникът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS по време на уебинар със служители на един от телекомите в България - А1 България.

  Той отговори на всички въпроси, свързани с имунизацията срещу SARS-CoV-2 и основавайки се на историята подчерта, че много заболявания вече са забравени именно чрез  ваксините.

  По думите му, начинът да се предпазим от заразяване е ваксината, която, благодарение на бурното развитие на технологиите, бе разработена в такива кратки срокове.

  Ние вярваме в науката и в тези постижения. Затова и не съм се замислял дали да го направя. Първата ваксина, която се появеше, аз щях да се ваксинирамс  нея, без значение от фирмата-производител. Направих го не само заради личните си убеждения, заради собственото си здраве и това на моите близки. Направих го и за да дам личен пример на моите колеги, защото така разбирам нещата – ръководителят  трябва да бъде пред хората си, а не след тях. Животът е най-голямата ценност, но се дава веднъж. Затова трябва ясно да осъзнаем приоритетите си, изтъкна още началникът на ВМА.

  Той разясни още важни въпроси, свързани с противопоказанията за ваксиниране, какви биха могли да са евентуалните реакции след това, могат ли и кога преболедувалите да си поставят ваксина.