Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Започна ваксинацията на армията

  08.02.2021

  Първите български военнослужещи, които бяха ваксинирани срещу SARS-CoV-2 61-ва са от Стрямска механизирана бригада. Именно от там ще бъде и националният военен контингент, предвиден да участва в операцията на международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан „Решителна подкрепа”.

  В края на миналата седмица началникът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS и главен лекар на Въоръжените сили на Република България се срещна с военнослужещите от гарнизона и отговори на всички въпроси, свързани с предстоящата имунизация.

  Имунизацията се извърши от мобилни екипи на столичната и на пловдивската военни болници, както и на самата бригада, съобщи началникът на МБАЛ-Пловдив към ВМА полк. д-р Ангел Гозманов.

  Ваксинацията на военнослужещите и цивилните служители както от структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, така и от военните формирования са част от Фаза 3 на Националния ваксинационен план.