Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Народният театър със специална благодарност към лекарите от ВМА

  22.01.2021

  Началникът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS получи специална благодарствена грамота от директора на Народния театър „Иван Вазов“ Мариус Донкин като част от кампанията „ТЕАТЪРЪТ ВИ АПЛОДИРА“.

  Плакетът е израз на признанието за подкрепата както на генерала, така и на екипите на най-голямата болница у нас към театъра и изкуството в трудната 2020 година.

  „Благодарим Ви за това, че ни водите вече толкова време с усърдие и професионализъм през тази тъмна пещера, в която нито знаем накъде да вървим, нито знаем какво има в нея, а сте отговорни за това, какво ще се случи с тези, които водиш. Ние като лечители на духа подаваме ръка с признание към всички вас, лечителите на телата, за да се справим заедно. Благодарим ви за подкрепата конкретно към нашия театър от момента, в който стана възможно да отворим врати, макар и на 30% капацитет“, коментира Мариус Донкин.

  От своя страна, началникът на ВМА благодари за подкрепата и сподели впечатленията и възхищенията на много от пациентите, преминали през лечебното заведение, че медиците са се оказали сериозни бойци и месеци наред, въпреки тежкото защитно облекло, въпреки умората и безсънните нощи, те са успели да съхранят своята усмивка и блага дума.

  Проф. Мутафчийски отправи покана към всички желаещи артисти и служители на Народния театър да бъдат ваксинирани срещу SARS-CoV-2 в специално създадения ваксинационен център на  ВМА.

  От името на Народния театър Мариус Донкин подари и комплект от българска класическа литература за лекарите, работещи на първа линия във ВМА. Почти във всяка клиника пък има библиотека и за пациентите, които се лекуват – „за да поддържаме духа им в тези трудни времена“.

  С кампанията „ТЕАТЪРЪТ ВИ АПЛОДИРА“, която стартира в края на миналата година с благотворителния концерт-спектакъл „Част от колекция“ с участието на актьора Иван Юруков, Народният театър отправи послание към всички на първа линия и към цялото общество да продължим да бъдем заедно в днешните трудни времена. Благодари на своята публика, окуражава всички неуморни медици в битката с Covid-19, покланя се на всеки отговорен българин, който в голямото изпитание мисли за опазването на другите около себе си..

  Чрез „Театърът ви аплодира“ Народният театър „Иван Вазов“ приканва своите зрители и приятели да благодарят лично и поименно на медици и здравни работници, които са го подкрепили в труден момент по време на пандемията. В специална секция на сайта си и на мониторите на касите театърът ще публикува имената на тези медици, а списъкът ще се допълва и обновява.