Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Над 700 медици от ВМА са ваксинирани срещу SARS-CoV-2

  18.01.2021

  Над 700 медици от личния състав на Военномедицинска академия (ВМА) са ваксинирани до момента срещу SARS-CoV-2 с двете ваксини – на Pfizer и BioNTech и на Moderna.

  Днес, 18.01.2021 г., втора доза от ваксината на Pfizer и BioNTech бе поставена на началника на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS и на всички медици, които бяха ваксинирани в края на месец декември 2020 г. В първата група са включени лекари, медицински сестри и санитари, които работят в десетте COVID-клиники.

  До момента не са наблюдавани странични реакции, с изключение на една лека алергична реакция. Общият брой на ваксинираните за ВМА е 717 души, от които 491 са в МБАЛ-София, а останалите са в периферните ни болници. Предстои ваксиниране и в двата санаториума, част от структурата на ВМА, поясни генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

  Той увери, че във ВМА е създадена организация и е изграден ваксинационен център с мобилни екипи, които да бъдат в полза на здравната система при масова ваксинация.