ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Военноморската болница се сдоби с нов 16-срезов скенер

  31.03.2016

  Нов компютърен томограф – 16-срезов скенер, вече е на разположение на пациентите на Военноморската болница във Варна. Придобивката бе открита официално днес, когато здравното заведение, част от структурите на Военномедицинската академия, чества 67-годишнината от създаването си. Символичната лента прерязаха военният министър Николай Ненчев, началникът на ВМА генерал-майор чл.-коренспондент проф. Николай Петров д.м.н. и началникът на варненската болница полк. д-р Ивайло Въжаров.
   
  Скенерът е на стойност 330 000 лв. с ДДС и е част от амбициозната програма на новото ръководство на Военномедицинската академия за технологично обновяване. Преди няколко месеца Военноморската болница е получила нов видеоендоскоп, а до края на годината очаква още съвременна рентгенова и лапароскопска апаратура, посочи полк. Въжаров. Той призна, че инвестицията е чакана от около 17 години.
   
  „Варненската болница е уникално лечебно заведение с няколко знакови структури, уникални за цяла Северна България. Това са клиниките по термична травма и пластична хирургия, по токсикология и Хипербарен център за извършване на диагностика и лечение на водолазни заболявания. Тази сутрин след пристигането си направих визитация и в реанимацията видях двама пациенти след операция на хранопровода – тя е една от най-тежките и съм приятно изненадан, че се извършва успешно и тук“, заяви генерал-майор Петров.
   
  Министър Ненчев връчи на полк. Въжаров и подаръка си за 67-ия рожден ден на болницата – икона на св. Йоан Чудотворец с пожеланието: „Да поддържа силна вярата у персонала и пациентите и да напомня за връзката с духовното, с Бога“.