ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  ВМА се ангажира с лечението на малките хора в България

  19.03.2016

  Военномедицинска академия се ангажира с лечението на членовете на Националната организация „Малки български хора“.
   
  Инициативата е съвместно с омбудсмана на Република България Мая Манолова и беше представена в присъствието на заместник-началника Военномедицинска академия по диагностично-лечената дейност полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски д.м.н., FACS по време на форум в София.
   
  Представителите на организацията получиха карти за достъп до лечебното заведение, с което бе решен един от важните за малките хора у нас проблеми -  този за лечението и диагноситката им, които вече ще се осъществяват от най-добрите специалисти в България.
   
  Откликнахме на идеята на г-жа Манолова не по популистки причини, а заради ясно осъзнатата задача на Военномедицинска академия, че тя е част от националната сигурност и от личната сигурност на всички български гражданин, каквито сте и вие - малките хора на България,

  коментира проф. Венцислав Мутафчийски по врене на кръглата маса „Толерантността на обществото и институциите към хората с нисък ръст“, с която организацията отбеляза своята 20-годишнина.
   
  Като медици напълно осъзнаваме вашите специфични нужди и специфични изисквания в лечението и затова с радост откликваме и създаваме медицинския  център за лечение на малки български хора във ВМА с всичките спицифичности на това лечение, допълни още заместник-началникът на ВМА.
   
  Оттук и занапред Военномедицинска академия ще бъде здравната институция, която ще осъществява прегледате, лечението и рехабилитацията на малките хора в България.

  За целта всеки от вас ще има персонална карта за достъп винаги, когато е необходим преглед или лечение, обяви от своя страна Мая Манолова.
   
  Омбудсманът връчи лично първите три карти, като №1 бе за най-възрастния член - Надежда Митева.