ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  А1 с помощ за ВМА в битката срещу COVID-19

  10.11.2020

  Телекомуникационната компания А1 ще дари на Военномедицинска академия (ВМА) 3000 теста от типа бързи комбинирани антигенни тестове, които служат за детекция и разграничаване на SARS-CoV-2 антигените от другите грипни вируси.

  Тестовете ще подпомагат лекарските екипи на първа линия в процеса на диагностика на коронавирусната инфекция, като се отличават с висока точност и подобрена технология.

   „От началото на пандемията в България се разгърна безпрецедетна дарителска кампания. Много компании и граждани се включиха в подкрепа на екипите в момент на тежки изпитания. Затова използвам всеки удобен момент, за да изкажа нашата признателност към всички, които го направиха. Защото за дарителството трябва да се говори, за да бъдат стимулирани добрите примери. Благодаря на А1 - лично на г-н Димитров, както и на целия екип на компанията.“- заяви генерал-майор проф. д-р. Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА.

  „Ние подкрепяме и ще продължаваме и здравната система у нас, както финансово, така и материално в тази безпрецедентна за всички ситуация. Всяка помощ е от значение и се надявам, че нашият пример ще бъде последван от останалите компании в страната, обясни от своя страна Александър Димитров, главен изпълнителен директор на А1 България.

  Снимката е илюстративна.