ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Военномедицинска Академия - новина

  ВМА отбеляза 105 години от създаването на първия в България военен санаториум

  Болницата за продължително лечение и рехабилитация – Банкя към ВМА отбеляза 105 години от създаването на първия в България военен санаториум.

  Празничното честване уважиха заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков, съветникът на министъра на отбраната Христо Томов, началниците на НСО, Военна полиция, началници на дирекции в министерство на отбраната, представители на военнопатриотични организации, кметът на Район Банкя Столична Община Рангел Марков и други официални лица.

  Създаден като войнишки санаториум без лекарски надзор и квалифицирано обслужване, претърпял различни промени в годините, преименуван неколкократно и съществувал неколкократно под различни форми, днес военният санаториум е сред водещите лечебнопрофилактични институции в България и уникално място в здравната система на армията, имайки предвид направленията, които покрива.

  Началникът на ВМА бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски благодари на целия личен състав на БПЛР-Банкя за ежедневните усилия и грижи, които полагат за пациентите.

  Ще бъдем достойни наследници на създателите на първия военен санаториум и с усилията на всияки нас ще повишаваме още повече нивото на лечение и осигуряване на болните, заяви от своя страна управителят на БПЛР-Банкя д-р Георги Давидов.

  Служители на болницата бяха наградени от името на министъра на отбраната и на началника на ВМА за дългогодишна дейност в областта на военномедицинското дело, за високи постижения в службата и за заслуги към отбраната, за продължителна служба в структурите на подчинение на министъра на отбраната, както и за цялостна дейност, допринесла за популяризиране дейността и издигане престижа на здравните органи в министерство на отбраната.