ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Болницата

  Болницата за продължително лечение и рехабилитация (БПЛР) към Военномедицинска академия в Банкя е наследник на първия в България военен санаториум, създаден през 1913 г. От тогава и до днес е в системата на Министерство на отбраната. БПЛР-Банкя е утвърдила името си на първокласно лечебно заведение с професионализма на своите медицински специалисти и съвременните условия, които предоставя на лекуващите се.

  Болницата е специализирана за лечение на сърдечно-съдови заболявания, на заболявания на централна и периферна нервна система, както и на опорно-двигателния апарат.

  БПЛР-Банкя предоставя възможност да бъдат използвани уникалните климатични условия, минералната вода и съвременната апаратура за физиотерапия и рехабилитация. Изброените възможности се използват от високоспециализирани медицински специалисти /лекари, медицински сестри, рехабилитатори/, като се прилагат утвърдени методи за лечение и рехабилитация.

  Ние предлагаме най-съвременни условия  и апаратура за възстановяване чрез:

  • Прилагане на преформирани физикални фактори /апаратна физиотерапия, водолечебен комплекс с минерална вода/;
  • Възможности за провеждане на двигателна рехабилитация с лечебна физкултура и теренно лечение;
  • Диетично хранене според заболяването

  Болницата разполага с 120 легла в изцяло обновена хотелска част: апартаменти и стаи с 1 и 2 легла /с телевизор и хладилник/. На разположение на пациентите е кафе-бар. За по-леко болните се организират екскурзии до близки туристически забележителности. А в обновения конферентен център се провеждат различни презентации, обучения и спектакли за пациентите. 

  БПЛР-Банкя обслужва пациенти от цялата страна. Има сключен договор с НЗОК. Работи и по програмата за рехабилитация и профилактика на НОИ.